facebook facebook
Agenda
<Tornar

Flama del Canigó i Foguera de Sant Joan
Dia: 23/06/2013
Hora: Tot el dia
Lloc: Plaça de l'Església

DURANT TOT EL DIA, APORTACIONS PER MUNTAR LA FOGUERA. Plaça de l'Església

Com cada any, al bell mig de la plaça s'ha de preparar la foguera que ha de cremar la nit de Sant Joan, per aquest motiu, demanem a tothom que tingui armaris, portes, mobles vells o qualsevol tipus de fustes que les porti a la plaça durant el matí i la tarda. Les aportacions de fustes es limiten fins les 6 de la tarda, hora prevista per al muntatge de la foguera.

 

18:30h - CONCENTRACIÓ PER RECOLLIR LA FLAMA DEL CANIGÓ. Plaça de l'Eslglésia

Concentració i identificació de tots els vehicles participants a la rua amb el cartell oficial. Repartiment de tots els participants; timbalers, corredors i acompanyants als vehicles. Preparació de les torxes per portar el foc i de l’avituallament pels corredors.Fòrum explicatiu conjunt per a tots els participants.

 

19:00h RECOLLIDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ. Plaça de la Llibertat[Reus]

Aparcament dels cotxes dins la mateixa plaça. Cal identificació. Foto conjunta del grup. Actuació dels timbalers. Recollida de la flama i del missatge de foc. Inici del trasllat. Primer, sortida dels corredors seguits de la comitiva de cotxes. Recorregut urbà fins a sortir de la ciutat: Av. Prat de la Riba – Pg. Sunyer – Pl. Oques – Pg. Prim – Camí de Riudoms – Av. Riudoms. A  la rotonda de la variant, seguim per la carretera T-310.

 

19:30h COMITIVA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ. Carretera T-310

Cursa de relleus amb tots els corredors, que formen la comitiva. Cal que tots els participants vaigin equipats amb armilles reflectants. Els cotxes acompanyants no poden avançar, han de formar una filera de vehicles darrera.

 

20:00h ARRIBADA I CERCAVILA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ. Plaça de l'Arbre

Entrada de la comitiva recorrent tota l’avinguda de Reus fins la Plaça de l'Arbre.  Un cop allà, estacionament de tots els vehicles a l’aparcament municipal, i inici de la cercavila amb els timbalers , els corredors, la flama i els acompanyants. Cercavila pels carrers del centre de la vila fins arribar a la plaça: Raval Sant Francesc – C/Major – Travessera dels Enamorats – C/Nou – Plaça Petita i Plaça de l’Església.

 

20:30h LECTURA DEL MANIFEST, TABALADA I BATEIG DE FOC. Plaça de l’Església

Al arribar, lectura del manifest i el missatge de foc. Aperitiu per a tots els participants i assistents.

Taller de percussió i timbals per als més petits amb l’ajut dels timbalers dels diables.

Bateig de foc obert a tothom qui vulgui provar-ho. Aquest bateig consistirà en deixar “tirar foc” com un diable a aquelles persones que ho vulguin provar, prèvia explicació per part dels responsables de foc de la colla de diables, de les normes bàsiques de seguretat i com s’ha de fer correctament. Volem incitar a la gent a que perdi la por als diables i al foc mostrant-los personalment com ho fem els diables en els correfocs.

 

22.00 h SOPAR POPULAR I REVETLLA DE SANT JOAN. Plaça de l’Església

Per tal de celebrar el Xè ANIVERSARI DEL CASAL POPULAR LA CALDERERA (2003-2013),   coincidint amb la amb la Diada Nacional dels Països Catalans. Enguany traslladem el tradicional sopar popular, a base d’amanida de la terra, carn a la brasa i coca de Sant Joan; pa, aigua vi i cava. Venda de tiquets fins  dijous 20 juny, al CERAP (de dilluns a divendres de 18h a 21h) i al Casal Popular la Calderera (divendres a diumenge de 20h a 23h). Places limitades. Preu: 10 €.

 

00.30 h FOGUERA DE SANT JOAN. Plaça de l’Església

A la mitjanit, cercavila de timbalers i diables al voltant de la Plaça de l’Església.

Acta seguit, actuació dels diables i timbalers i lectura del missatge de foc i encesa de la foguera.

 

ORGANITZA: Colla de Diables de Riudoms, Casal Popular La Calderera i CERAP.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi