facebook facebook
Agenda
<Tornar

Presentació del llibre "El dit a l'ull", de Jaume Borràs Galceran
Dia: 28/02/2014
Hora: 20:00
Lloc: Sala d'actes CERAP

L’últim dia de febrer presentem el llibre El dia a l’ull, de Jaume Borràs Galceran. En l’acte hi intervindran Manuel Rivera (director de Silva Editorial), Ignasi Martí (historiador) i Jaume Borràs (autor del llibre). Serà el divendres 28 de febrer a les vuit del vespre a la sala d’actes del CERAP.

L’obra

El dit a l’ull és una filípica contra el Poder, el que s’aprofita o el que no en sap més. Al costat i a favor de la gent treballadora i humil, la joventut, els companys i mestres, l’autor no s’està de posar “el dit a l’ull” a jerarques, jutges injustos, mediàtics mediatitzats, servils, ignorants, nous i vells pijos, manipuladors, eurovividors i altres. Aquí, la veu que parla —humana i sensible, rebel i revoltada— s’arma de cultura, paraules, experiències i raó, tot adreçant-se a una comunitat lectora “intel·ligent” que també vol pensar i expressar-se i sentir per ella mateixa, ser sobirana, sense por ni a debatre ni a cremar-se amb la veritat o els desitjos col·lectius.

L’articulista no es tanca a una Caverna literària i mítica sinó que ens invita entre platònic i polític a distingir la llum de les ombres, la veu dels ressons, amb una base històrica que no exclou l’humor ni l’observació de l’avui, fent servir un llenguatge cuinat a terra amb foc viu que constitueix un veritable model d’escriptura. Aquesta suma de peces curtes és el reflex d’una època de canvis i un canvi d’època que encara vivim, a més d’una bona vacuna contra l’oblit. El llibre aplega 128 articles publicats per la Revista Cambrils (des de març de 2001).

L’autor

Jaume Borràs i Galceran, resident i nascut a Montbrió del Camp (1962), és llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Ciències Religioses. Treballa en la docència fa més de vint anys —va ser professor a l’IES Cambrils i, en l’actualitat, és catedràtic de socials a l’IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.

Ha participat en nombroses iniciatives culturals i divulgatives de les comarques tarragonines. Al Priorat, va ser col·laborador i tertulià de Ràdio Falset, cofundador de la revista cultural Lo violí i impulsor dels Estudis Prioratins del Centre d’Estudis Falsetans. Al Baix Camp, col·labora amb la Revista Cambrils i és membre de la Comissió de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Montbrió del Camp. Ha impartit conferències i xerrades a molts pobles i ciutats: d’actualitat i també d’història antiga i moderna, de temes generals i locals.

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi