facebook facebook
Agenda
<Tornar

Conferència "Dels germans Nebot al Carrasclet", a càrrec de Joan Navais
Dia: 19/09/2014
Hora: 20:00
Lloc: Sala d'actes del CERAP

En el marc dels actes del Tricentenari (1714-2014), el proper divendres 19 de setembre a les 20h del vespre a la sala d'actes del CERAP tindrà lloc la següent conferència:

"Dels germans Nebot a Pere Joan Barceló el Carrasclet. La Guerra de Successió a les comarques del Camp de Tarragona"

A càrrec de Joan Navais, doctorand en Història Contemporània per la UB.

En l'estudi de la Guerra de Successió, hi ha hagut un cert "egocentrisme" barceloní, és a dir, hi ha hagut un major interès en redescobrir i divulgar els fets succeïts a Barcelona i a les comarques de la Catalunya central (alguns dels escenaris centrals del conflicte sobretot el 1714), en perjudici d'altres indrets del país on també es va combatre a sang i fetge els borbònics. Com és el cas de les comarques del Camp de Tarragona, un dels territoris cabdals per entendre l'evolució del conflicte al Principat.

Què hi va succeir? Quins van ser els principals noms de la resistència austriacista? Com hi va afectar la repressió borbònica?

Joan Navais Icart (Tarragona, 1976) és llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili, i actualment doctorand en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona. S'ha especialitzat en l'estudi de la societat catalana (sobretot del Camp de Tarragona) del primer terç del segle XX, i també en els fets que envolten la Guerra de Successió.

Ha publicat diversos estudis, entre ells el capítol "La Segona República i la Guerra Civil" dins la Història General de Reus dirigida per Pere Anguera, i també ha col·laborat a la revista Sàpiens. Des de fa molts anys, col·labora activament amb el Centre de Lectura de Reus.

Us hi esperem!Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi