facebook facebook
Agenda
<Tornar

Exposició de fotografia 'Reflexes' de Lluc Queralt. Novembre 2014
Dia: 07/11/2014
Hora: 20:00
Lloc: Sala d'exposicions

REFLEXES

LLUC QUERALT BAIGES

El fotògraf i pintor Lluc Queralt Baiges (Tarragona, 1978) torna al CERAP amb una exposició de fotografies titulada 'Reflexes'. Es tracta d'una selecció de fotografies capturades en diferents indrets -al llarg dels nombrosos viatges de l'artista- que comparteixen un eix comú: una imatge que en deixa veure una altra.

Inauguració: Divendres 7 de novembre a les 20h.

Calendari: Del 7 al 28 de novembre [dll a dv de 18h a 21h]

 

“Jo estic sempre mirant cap afora, tractant de mirar cap a dins. Tractant de dir alguna cosa que sigui veritat. Excepte el que està allà fora... i el que està allà fora està sempre canviant.”

Robert Frank

El mitjà fotogràfic, en la seva revisió més contemporània, ens adverteix, en una continua lletania, sobre la trampa d’allò que denominem realitat.

Ens apropiem, descontextualitzem i teatralitzem retalls de vida congelats, escamotejats al temps i –ungits d’ubiqüitat- els tornem a la nostra saturada societat de la informació.

Les imatges transgredeixen inexorablement el pèndul del devenir. Esgotadorament ens abasteixen de representacions de la nostra quotidianitat, abeurades de condicionaments històrics, estètics, semiòtics e ideològics. És difícil trobar en aquesta immensa marea de fragments visuals el punctum d’una fotografia –com ens suggereix Barthes- “aquell atzar que en ella em despunta”. Entre l’allau, algú aconsegueix subjugar-nos amb l’allò que no admet adjectiu, que és innombrable. Lluc, on es troba el punctum en la teva representació del que ens envolta? Potser és l’estètica de les teves composicions; La visió humanista amb la que presentes als individus retratats; La llum dominada amb la que equilibres les fotografies sense afectació; El teu transitar expectant i empàtic pel món... Pot ser. Lluc, el teu ull és un diafragma precís, un depredador d’instants, sempre agotnat a la cerca de la peça cobejada. El teu mètode és fiable. Podem percebre que acredites un entrenament constant i tenaç. Has begut dels inicis de la història de la fotografia. No ets un “artista emergent” que necessita apujar-se al fràgil carro de l’última tendència, gratar en l’original i revisitar espais coneguts per realitzar simples exercicis d’estil. Tu ets un clàssic ancorat en la postmodernitat. Mals temps per la lírica.

Esperança Cobo

www.llucqueralt.comAvis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi