facebook facebook
Agenda
<Tornar

Nova publicació dels Quaderns de Divulgació Cultural
Dia: 16/07/2015
Lloc: CERAP

El CERAP ha editat un nou volum, el 28, de la col·lecció Quaderns de Divulgació Cultural: L'organització del territori de Riudoms en època romana. La centuriació, de Cédric Galliand Mora i Pere Martínez Intillaque. El treball, que fou guanyador del Premi Arnau de Palomar d'Investigació 2009, aprofundeix en el coneixement de l'estructuració del terme actual de Riudoms com a part de l'ager de Tarraco, restituint la trama centuriada i identificant-la amb un total de 29 camins del municipi. L'anàlisi arqueològica i topogràfica, juntament amb l'estudi de la toponímia i l'onomàstica, han portat els seus autors a restablir la centuriació romana de Riudoms i la seva important activitat agrícola ja aleshores.

El llibre, de 171 pàgines, inclou fitxes d'unitat topogràfica a color de 29 camins del terme, a més d'un plànol de 610 x 400 mm amb la restitució parcel·lària i un ortofotomapa de Riudoms. 

El llibre es pot adquirir, exclusivament, a la seu social del CERAP (av. Pau Casals, 84).Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi