facebook facebook
Agenda
<Tornar

Cicle10: "Interludi" de Cristina Úbeda
Dia: 05/02/2016
Hora: 20:00
Lloc: Sala d'exposicions

La segona exposició del Cicle10 és Interludi de Cristina Úbeda (Riudoms, 1983). Dissenyadora gràfica i fotògrafa, Cristina Úbeda va estudiar disseny gràfic (2005-2007) i fotografia artística (2012-2015) a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Ha treballat durant 5 anys en una agència de publicitat realitzant treballs de fotografia professional i disseny gràfic. Actualment treballa en el departament de comunicació d'una empresa internacional amb seu a Reus. L'any 2004 va obtenir el I Premi Joves comercials al millor projecte comercial final de curs organitzat pel Col·legi d'Agents Comercials de Reus i l'IES Baix Camp de Reus. L'any 2008, fou finalista dels Premis internacionals de disseny gràfic d'Espanya i Portugal Anuaria-Pro al millor projecte d'estudis realitzat a l'últim curs de disseny. Entre 2009 i 2013, va guanyar el primer premi de fotografia dels Premis Arnau Palomar de Riudoms. I l'any 2016 ha estat finalista dels Premis Taronja al millor projecte final d'estudis, que organitza l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació.

Precisament Interludi és el projecte que ha quedat finalista d'aquestes Premis Taronja. Interludi és una peça musical breu que neix durant el Renaixement i que s'interpreta entre dues parts més extenses d'una composició teatral, musical o escènica. Però també es, doncs, el nom del projecte fotogràfic que l'artista riudomenca presenta al CERAP. Segons ella mateixa explica, "la idea era fer una col·lecció de fotografies que tinguessin ànima, unes amb cos present i altres amb ambient. Mantenint una coherència amb l'escenografia escollida, retallant parts de l'espai i generar la llum per tal de poder fer una lectura més enllà de la imatge que mirem. L'ambient, els estats d'ànim, les ombres i les textures m'aporten un llenguatge motivador que m'atrau i fa que fixi la mirada en un espai determinat".

El treball s'ha realitzat a l'interior de l'església de Sant Jaume de Riudoms, un escenari espectacular creat per un dels grans arquitectes del Renaixement català, Pere Blai. A dins "hi trobem uns actors anònims (els escolans) i una escenografia decadent amb un encant estètic especial".Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi