facebook facebook
Agenda
<Tornar

Cicle10: Exposició de Roger Caparó
Dia: 06/05/2016
Hora: 20.00
Lloc: Sala d'exposicions

El CERAP inaugura el 6 de maig la cinquena exposició del Cicle10, un programa dedicat als creadors riudomencs amb motiu de la celebració de deu anys de programació continuada a la sala d'exposicions de l'entitat.

L'artista escollit en aquesta ocasió és Roger Caparó Ferrant, artista nascut a Riudoms l'any 1975. Llicenciat en Belles Arts, l'exposició del CERAP serà la primera de caràcter individual que presentarà després de deu anys d'un relatiu silenci artístic portes enfora.

L'exposició es diu Fotre el Camp. Roger Caparó explica:

"Cant agrari"

"Vivim mirant-nos de lluny la terra, sense arribar a tocar-la. La vivim com a decorat, com el teló de fons d'una gran zona de confort. No volem saber res dels seus ritmes i cicles i fem dels seus condicionants limitacions que cal aplanar. Defugim el seu tracte i tacte. La utilitzem com a suport per als peus i res més. Es pot ben dir que evitem la terra en lloc d'habitar-la.

M'aturo en masos abandonats envoltats dels seus trossos de terra en desús. Illes enmig d'un mar de terra. Recers on la natura avança. Masos vells d'aixades i mules ara enmig de tractors i herbicides.

Faig de les finestres obertes dels masos abandonats obertures de caixes niu. Aquests masos-caixes-niu esdevenen hàbitats híbrids. Evocacions d'un acord abandonat entre homes i natura. Penjats de les parets d'una sala són reclams per donar a la terra, per deixar de viure fugint, per aturar el nostre abandonar la terra a la seva sort. En definitiva, per deixar de fotre el Camp.

Acompanyo les caixes amb fotografies preses a través de mosquiteres. Aquestes imatges mostren un Camp retallat i desenfocat, ofereixen un defora propi a les caixes i assenyalen la distància que ens separa de la natura.

A través d'aquestes distàncies, aquesta exposició vol fer visible el Camp més enllà del paisatge-imatge i no deix de reverenciar la vida i la terra amb tots els seus fenòmens sempre tan incomprensibles com meravellosos".

 

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi