facebook facebook
Agenda
<Tornar

V Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat
Dia: 15/10/2016
Lloc: Castell de Masricart de la Canonja

El CERAP participarà el proper 15 d'octubre en la V Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la CCEPC, i amb el Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví com a centre amfitrió.

Enguany, la temàtica de la trobada girarà al voltant de l'arqueologia i el món local, disciplina a la qual els centres d'estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat han dedicat nombrosos estudis, excavacions i altres activitats.

De fet, "Arqueologia i món local" és el títol de la taula rodona amb la qual començarà la trobada. Hi intervindran Maria Adserias, arqueòloga territorial del Departament de Cultura a Tarragona; Samuel Burguete, de la Secció d'Arqueologia de l'Institut d'Estudis Vallencs, i Jaume Massó, arqueòleg i historiador. La moderació anirà a càrrec de Francesc Roig, president del Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví. Seguidament, la Palmira Saladié Ballester, investigadora de l'Institut de Paleontologia Humana i Evolució Social (IPHES) de la Universitat Rovira i Virgili, donarà la conferència L'arqueologia prehistòrica al barranc de la Boella.

L'activitat següent serà una taula d'experiències, pensada per a presentar 5 experiències de centres d'estudis i arqueologia en el seu àmbit territorial més directe d'actuació. Els centres que hi participen són el Centre d’Estudis del Gaià, sobre els castells del Gaià; l'Institut d’Estudis Vallencs, amb la revisió i reconstrucció de l'excavació del jaciment ibèric del Vilar de 1984; el Centre d'Estudis Alcoverencs, amb el seu paper en el coneixement i la difusió de l'arqueologia local; el Centre d'Estudis Comarcals de la Conca de Barberà, amb el compromís amb el territori de la recerca arqueològica i compromís; i la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, amb la digitalització del seu Butlletí i la seva incorporació a RACO.


 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi