facebook facebook
Agenda
<Tornar

Presentació del llibre "NIET. El NO de Vasili Arkhipov que va salvar la meva vida… (i la teva)" de Gerard Salvat
Dia: 12/04/2017
Hora: 20.00
Lloc: Sala d'actes del CERAP

Gerard Salvat (Alforja, 1944), d'origen pagès, va treballar al sector bancari i manté una explotació familiar al seu poble. Activista social i polític, ha estat regidor i conseller comarcal del Baix Camp, delegat sindical i president de diverses entitats com la Creu Roja de Reus, l'Ateneu Cultural Josep Taverna i la Cooperativa Agrícola d'Alforja. Ha publicat la novel·la històrica L’Àngel del Fracàs (2012), la novel·la de ficció El pas de Mahoma (2006) i el poemari Poesies per a ben pair (2010). Ara presenta «NIET». El NO de Vasili Arkhipov que va salvar la meva vida… (i la teva), un llibre que repassa la vida del militar soviètic que l'any 1962, en plena crisi dels míssils cubans, va evitar el que hauria estat probablement l'inici de la tercera Guerra Mundial.

Gerard Salvat presentarà el llibre al CERAP dimecres 12 d'abril a les 8 del vespre. També projectarà un documental sobre el personatge, que va realitzar ell mateix i que ja s'ha emès en una televisió russa.

Diu l'activista basca Miren Etxezarreta al pròleg de «NIET». El NO de Vasili Arkhipov que va salvar la meva vida… (i la teva):

"Des d'Alforja arriba un llibre inesperat. Ni més ni menys que des d'un encantador poblet de la Catalunya rural, al Baix Camp, apareix un relat d'una extraordinària història que parla de personatges russos, un en particular, Vasili Alexandrovich Arkhipov, que va tenir un paper clau en la Crisi dels Míssils, d'octubre de 1962 a Cuba. I arriba amb una molt àmplia documentació i descripció dels fets realitzada per una persona de la vila. En principi, sembla que aquest llibre pogués haver estat escrit per un diplomàtic amb una àmplia i llarga carrera professional, en lloc de per una persona, que encara que molt viatjada per les seves aficions i les seves inquietuds, ha vist transcórrer una gran part de la seva vida a la tranquil·la atmosfera d'Alforja. I aquí rau un dels aspectes interessants d'aquest llibre, ja que mostra com amb molt d'interès, constància i esforç s'ha pogut aprofundir i analitzar una part molt allunyada de la realitat quotidiana del narrador".Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi