facebook facebook
Agenda
<Tornar

Presentació del llibre "Incert camí" d'Eduard Prats
Dia: 16/06/2017
Hora: 20.00
Lloc: CERAP

El CERAP presentarà el 16 de juny, a les 8 del vespre, el llibre Incert camí d'Eduard Prats Alonso (Barcelona, 1942). Prats és metge i ha exercit com a tal a l'Hospital de Sant Joan de Reus. Ha publicat 40 treballs en revistes estatals i internacionals. És secretari de la comissió deontològica del Col·legi de Metges de Tarragona. És coautor, amb Pere López Bruno, del llibre Medicina, metges i malalts. Converses amb 11 metges de Reus, i ha estat guardonatamb el Premi de narrativa breu 2016 del Consell General de Metges de Catalunya amb el text ARA-TAKE, el precursor.

A Incert camí narra la història de l'Agustí i l'Elvira, dos vells aclaparats per l'edat i per les greus malalties que els afecten. Arribat un determinat moment han decidit, de mutu acord, llevar-se la vida per acabar amb les penalitats que pateixen. Intueixen que no trobaran l'aprovació de la família —ni la dels amics— per portar a terme el seu propòsit. Per això, decideixen suïcidar-se lluny de tothom, a la caseta que tenen a la Sierra de Gredos, malgrat ser conscients del trasbals que causaran a la seva única filla, Flora, al seu gendre, Daniel, i als seus néts, Pau (estudiant de Medicina) i Mònica (que viu a Londres). Altres personatges com don Eladi (el metge del poble), la cosina Àgueda, mossèn Venanci i Maties, viuran també uns dies feixucs que sacsejaran les seves consciències. Cadascun dels onze capítols relata el punt de vista d'un dels personatges.

Es tracta d'una novel·la coral que vol enaltir la llibertat de consciència i el dret a decidir sobre la pròpia vida, sabent que no tothom té el mateix parer sobre aquesta espinosa qüestió. 

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi