facebook facebook
Agenda
<Tornar

Caminada infantil: castell d'Escornalbou
Dia: 19/08/2017
Lloc: CERAP

La pedra vermella de gres que forma el Castell-Monestir de Sant Miquel d'Escornalbou és el punt central de la nostra ruta aquest mes. Farem una ruta a peu, tot seguint el camí dels Frares, que es va obrir l’any 1818 per obtenir pedra per a les ampliacions del convent. L'inici del recorregut és des del mateix monestir i dóna el tomb a la muntanya d'Escornalbou per un camí que passa per diferents miradors i també entre grans roques de gres vermell que formen coves com la Cova del Passeig dels Frares i la Cova Josefina, amb curioses formes erosionades pel vent i la pluja. A mig camí, hi trobem l'ermita de les Tres Verges, arrecerada per les grans pedres de la muntanya i de la Font del Sarraí. En només 15 minuts es pot donar la volta sencera i contemplar també la vegetació típica de la zona: roures de fulla petita, alzina surera, pi roig o pi blanc.

Després de l'excursió circular visitarem l'ermita de Santa Bàrbara, d’estil romànic, situada al cim de la muntanya d'Escornalbou, on podrem gaudir de la vista que es contempla des de dalt, des d'on es pot arribar a veure algun dia la punta del Fangar del delta de l'Ebre. Per finalitzar, acabarem la sortida al mirador de Puigferrós des d'on també tindrem unes vistes esplèndides: el Camp de Tarragona i la zona de costa (Cambrils, Cap Salou i Port de Tarragona), les serres de l'Argentera, el Montsant i la Mussara, el coll de la Teixeta i les muntanyes de Prades.

La caminada està pensada especialment per a la canalla. Les persones (tan adults com infants) que no tingueu el carnet de la FEEC 2017 haureu de tramitar una assegurança temporal per poder participar a la caminada. 

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi