facebook facebook
Agenda
<Tornar

Presentació del llibre "Del Montsant al Cerví" de Lluís Díaz
Dia: 08/09/2017
Hora: 20.00
Lloc: Sala d'actes del CERAP

El CERAP serà a seu de la presentació, el 8 de setembre, del llibre Del Montsant al Cerví, de Lluís Díaz.

El 1980, quan l'autor tenia trenta anys i feia poc que havia anat a viure a Reus, va tenir la sort de conèixer un grup de gent que el van introduir en el món de l'excursionisme i llavors la seva vida sedentària, urbana i convencional va començar a canviar. La serra de Montsant, les Muntanyes de Prades, la serra de Llaberia i altres van ser l’escenari d’excursions de descobriment del territori (grau dels Barrots, Toll de l’Ou) cada vegada més freqüents, llargues i ambicioses.

El pas següent era anar als Pirineus, que aviat es va convertir en camp de joc per a ascensions cada vegada més agosarades (Pedraforca, la Pica d'Estats, Aneto, Posets, Vignemale). Una primera incursió a la serralada dels Alps va ser un punt d'inflexió. L'afició va esdevenir passió, com si la muntanya hagués obert una porta desconeguda a un món interior adormit que pugnava per manifestar-se. La seva llibreta d'excursions s'anava omplint de records inesborrables: excursions, escalades, barrancs, ferrades, trekkings. Les successives aventures el van portar després en grans viatges per quatre continents, per serralades llunyanes i països exòtics. Tot això sense plantejar-se mai intentar un vuit mil o encarar-se amb la dificultat extrema com els seus ídols, les aventures dels quals continuava llegint als llibres.

Ara, quaranta anys després de la seva arribada a Catalunya, ja jubilat i amb més temps, Lluís Díaz s'ha proposat ordenar tots aquells records i vivències, i plasmar-los en aquestes línies. Del Montsant al Cerví és la primera part dels seus estimats arxius de muntanya, entre 1980 i 1994.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi