facebook facebook
Agenda
<Tornar

Taller de cinema "Filmem un conte!"
Dia: 17/07/2017
Hora: 18.00
Lloc: CERAP

El CERAP ha organitzat el taller de cinema "Filmem un conte!", que està adreçat a nens i nenes d'edats compreses entre els 7 i els 13 anys. Es desenvoluparà del 17 al 31 de juliol, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre. Les professores del taller són Verònica Moragas i Mariona Ferrant.

Contingut 

En aquest taller treballarem i ens convertirem en professionals del cinema. Escollirem un conte tradicional, l'adaptarem per poder preparar el guió i ho finalitzarem amb la filmació i l'edició d’una peça audiovisual.
Es presentaran algunes claus bàsiques del llenguatge audiovisual que s'apliquen en la realització d'una pel·lícula i que serveixen per a construir i llegir imatges.
S'explicaran les diferents disciplines que intervenen en la realització d'una pel·lícula i les diferents funcions que desenvolupen els professionals en un rodatge. La nostra pràctica final serà filmar el conte. 
En el taller s'intentarà que cada nen participi activament de l'experiència, prengui responsabilitats i decisions.

Objectius

-Tenir un primer contacte, per part dels nens, amb el món del cinema, aprenent les parts del procés i els agents que participen del procés de realització d’ una pel·lícula.

-Fomentar l'activitat en grup i la presa de consciència de les tasques necessàries, així com dels rols a seguir.

-Aprendre a diferenciar entre els personatges d'una història i a establir l’estructura bàsica en tres actes de presentació, nus i desenllaç.

-Treballar  la presa de decisions per part dels nens i la seva execució. 

-Fomentar la creativitat i l'expressió oral i corporal.

-Responsabilitzar a cada nen de la tasca a desenvolupar, a nivell individual i en grup.

Estructura de l'activitat

1-Llegim i triem una conte. Analitzem la història
Els més grans del grup llegiran les opcions de conte que podem treballar. 
En aquesta part, i després de la lectura, es presentaran els personatges i es parlarà de l'estructura de la història.
Els contes escollits seran contes clàssics, que segurament tots els nens ja coneixen. Això facilitarà la compressió i la major oportunitat d'aprofundiment amb l'estructura i personatges.
2- Parts del procés de fer una pel·lícula
En aquesta part treballarem les fases d'una pel·lícula. Des de l'elaboració del guió, preproducció, producció i postproducció.
3- Equip tècnic que intervé en una pel·lícula i les eines tècniques que s'utilitzen
En aquesta part, el monitor presenta els diferents càrrecs que intervenen:director, actors, tècnics, decorats, vestuari, art i pla de rodatge.
4- Preparem el rodatge
En aquesta part, s'establiran totes les necessitats per dur a terme el rodatge de la pel·lícula i es faran els assajos.
5- Rodatge
Filmarem la nostra història amb una càmera digital. Cadascú, sota la supervisió del monitor, executarà les seves tasques i vetllarà perquè el resultat sigui l'esperat.
6- Visionem i editem el material
En aquest apartat visionarem entre tots el material resultant del rodatge. Revisarem el resultat, seleccionarem i editarem la pel·lícula mitjançant un programa d'edició digital.
7- Estrena!
Farem una projecció de la nostra pel·lícula amb tots els pares i obsequiarem a cada participant del taller amb un DVD de record de l'activitat i la filmació final.

Informació pràctica

El preu del tallés és de 80 euros per als socis del CERAP i de 100 euros per als no socis. El mínim d'assistents per poder dur-lo a la pràctica és de 10 alumnes. No s'admetran més de 15 alumnes.

Per a inscripcions i informació, cal que us adreceu al CERAP de dilluns a divendres de les 5 de la tarda a les 9 del vespre. El termini per apuntar-vos-hi acaba el 7 de juliol.

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi