facebook facebook
Agenda
<Tornar

Caminada 100 cims: El vèrtex geodèsic del Bres
Dia: 08/10/2017
Hora: 08.00
Lloc: CERAP

L'itinerari d'aquest mes ens portarà a culminar la famosa muntanya del Bres, situada entre els termes municipals de Riudecols i Riudecanyes. Altrament, és coneguda com "la muntanya de Botarell", ja que, malgrat no està inclòs dins dels seus límits municipals, sí que en seria la població més pròxima. Per aquest motiu, hi ha traçats que surten d'arreu dels límits d'aquests tres municipis. Nosaltres, però, en aquesta ocasió sortirem des del municipi de Botarell per qüestions de proximitat tot i que farem un acostament inicial amb el vehicle per estalviar-nos creuar el municipi i una part de carretera.

El nostre recorregut ens portarà a transcórrer per camins de terra pedregosos en la major part del trajecte, que aniran acompanyats d'alguns camps de conreu encara en ús, sobretot d'olivers, que vestiran els nostres ulls amb terrenys treballats per l'home gairebé a la perfecció. Trobarem arbres alineats entre ells en el seu entorn més immediat i terra llaurada d'uns tons marrons clars, que van sent intercalats entre algunes casetes de tros i basses per al regadiu. En la resta del recorregut, ens mourem per senderons estrets i empinats, que ens deixaran pas a un altre tipus de vegetació natural que correspon a boscos joves, sobretot de pi blanc i matollar baix i atapeït, que són conseqüència de l'abandonament de les terres de cultiu i altres processos de degradació dels boscos mediterranis.

Distància: 5,15 quilòmetres

Desnivell positiu: 279 metres

Temps: 2 hores (sense parades)

Dificultat: baixa-moderada

Tipus: circular

Us recordem que tots aquells que no tingueu el Carnet FEEC 2017 haureu de tramitar una assegurança temporal per poder participar en la sortida. Us heu d'adreçar a la nostra entitat: avinguda de Pau Casals, 84 (de dilluns a divendres, des de la 5 de la tarda a les 9 del vespre).

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi