facebook facebook
Agenda
<Tornar

Sortida pel camí de ronda que va de l'Ametlla a l'Hospitalet
Dia: 03/09/2017
Hora: 10.30
Lloc: Estació de l'Hospitalet de l'Infant

Diumenge dia 3 de setembre, començarem a acomiadar l'estiu amb una excursió pel camí de ronda que va de l'Ametlla de Mar a l'Hospitalet de l'Infant pel GR92, coincidint amb l'etapa 28 d'aquest recorregut però que nosaltres farem a l'inrevés, de sud a nord. El GR92 és un sender de gran recorregut que travessa Catalunya de nord a sud i transcorre paral·lel a la costa, per la qual cosa també es coneix com a sender del Mediterrani. Forma part del sender europeu E-10, que uneix el mar Bàltic amb el Mediterrani, i en el seu pas per Catalunya té 561 km de llarg.

La caminada d'aquest mes ens permetrà desplaçar-nos per un espai de litoral força antropitzat, ja que travessarem tant urbanitzacions, destinades gairebé en la seva totalitat al turisme de segones residències, com un reducte molt concret dedicat a la producció industrial d'energia nuclear. Enmig d'aquests importants enclavaments podrem trobar espais fantàstics de gran bellesa com el Castell de Sant Jordi d'Alfama, l'antic poble pesquer de l'Almadrava (dins del terme municipal de Vandellòs), la Cala Justell (on embarcava el guerriller Carrasclet en els seus viatges cap a Ses Illes) i el PEIN de la Rojala-Platja del Torn. A conseqüència d'aquestes grans localitzacions industrials, és un tram que no és molt freqüentat pels excursionistes, per la qual cosa podrem gaudir amb tranquil·litat de la passejada.

El punt de trobada serà les 10.30 l'estació de ferrocarril de l'Hospitalet de l'Infant, on deixarem els nostres vehicles. A les 11 agafarem el tren direcció a l'estació de l'Ametlla de Mar, on baixarem per començar la nostra excursió a peu desfent el camí fins a l'Hospitalet, on trobarem de nou els nostres cotxes. Durant la nostra caminada anirem creuant platges i cales, la qual cosa ens permetrà fer-nos algun bany si la calor ens acompanya. Per tant, serà opcional portar banyador i si que serà imprescindible portar aigua i dinar.

Aproximadament, la sortida està previst que tingui una durada de 5,5 hores mínim (incloent parades). Serà obligatori per tal d'assistir a la caminada estar federat. En el cas que no es tingui cap llicència federativa, des del CERAP se'n podrà tramitar una de temporal que cobrirà només la durada de la sortida. Si és així, s'haurà de fer aquesta gestió amb la secretaria del CERAP com a molt dijous dia 31 a la tarda. Qui ja disposi d'assegurança, es podrà inscriure fins al divendres dia 1. 

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi