facebook facebook
Agenda
<Tornar

Concert de cambra: Trio Gaudeamus
Dia: 19/11/2017
Hora: 18.00
Lloc: Auditori de l'Escola Municipal de Música de Riudoms

Amb motiu del 90è aniversari del músic riudomenc Antoni Guinjoan, el CERAP organitza un concert de cambra amb el Trio Gaudeamus, que tindrà lloc el diumenge 19 de novembre, a les 6 de la tarda, a l'auditori de l'Escola Municipal de Música de Riudoms.

El Trio Gaudeamus està format pel mateix Antoni Guinjoan (violí), Andrea Peiron (violoncel) i Jordi Flaquer (piano). També hi col·laborarà Lídia Miralles (oboè). La formació interpretarà un repertori de peces de Corelli, Händel, Haydn, Liszt, Elgar, Albéniz, Piazzola i Ellington.

Natural de Riudoms, Antoni Guinjoan inicia els estudis musicals a l'Escolania de Montserrat, continuant-los després amb el mestre Joan Massià i en l'Observatori Municipal de Barcelona obtenint el grau superior de violí l'any 1971. L'any 1952 se li concedeix el primer premi del concurs provincial per a joves instrumentistes celebrat a Tarragona, i durant quatre anys és becat per la Diputació. L'any 1953 assisteix als festivals Casals a Prada de Conflent, on coneix el mestre, la qual cosa l'impacta profundament. Assisteix als cursos Vacance Musicali del Conservatori de Venècia (1956). Ha estat membre de l'orquestra del Gran Teatre del Liceu (1958-1967) i de l'Orquestra Ciutat de Barcelona (1967-1992). L'any 1972 guanya per concurs una plaça a l'Orquestra de Montecarlo. És de destacar la seva tasca en el camp pedagògic i ha estat professor de violí en diversos centres musicals del nostre país, com el Monestir de Montserrat durant 35 anys. L'any 1971 fou becat per la Fundació Castellblanch per ampliar a Hongria coneixements en el camp de l'ensenyament musical a les escoles.

Ha fundat i dirigit les orquestres Germinans, Gaudeamus i Manuel Blancafort, entre altres. Durant la seva dilatada carrera musical ha actuat en diferents països, entre ells el Japó, Corea i la major part dels d'Europa. Compositor de diverses obres per a orquestra de corda i cobla, la majoria estrenades amb molt d'èxit.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi