facebook facebook
Agenda
<Tornar

Sortida al Serret del Cisa
Dia: 06/05/2018
Hora: 08.00
Lloc: Camp de futbol de les Borges del Camp

La sortida al Serret del Cisa ens porta per camins del municipi de les Borges del Camp i transcorre majoritàriament entre camps d'oliveres i extensions importants de bosc degradat pels incendis forestals de fa alguns anys, i dels quals se'n ressent encara el paisatge. El recorregut que desenvoluparem és un trajecte circular de 8,2 km i 360 metres de desnivell positiu. Aquest traçat, gairebé en la seva totalitat, coincideix amb l'itinerari promogut ja des de fa uns anys pel Consell Comarcal del Baix Camp i que es coneix amb el nom de la Ruta dels Miradors de les Borges.

Sortirem de l'aparcament del camp de futbol municipal i, travessant la urbanització les Valls, entre les Borges i Maspujols, anirem trobant-nos amb els tres miradors que componen el recorregut (el de les Borges del Camp, el de les Muntanyes de Prades i el d’Alforja). Entre miradors farem l'ascensió al nostre cim del dia el Serret del Cisa de 542 metres d'altitud, que també canvia de nom en funció del municipi des d'on s'accedeix per la qual cosa també se'l pot anomenar la Feredat o Rocabruna.

Entre urbanitzacions com la que ja hem esmentat i la dels Codolars deixarem enrere la muntanya i arribarem a la plana on podrem visitar l'ermita de la Mare de Déu de la Riera, encara dins del mateix municipi de les Borges. En aquesta sortida, a banda de moure'ns entre camps de cultiu i urbanitzacions aïllades, també podrem gaudir de l'espectacle de les vistes des d'una certa alçada d'una bona part del Camp de Tarragona i de tota l'expressió que pren la vegetació natural de la zona que està immers en un procés de colonització del terreny, a conseqüència d'un "recent" incendi forestal i pel qual la vegetació està en un moment de màxima explosió creixent.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi