facebook facebook
Agenda
<Tornar

Cap de setmana al massís dels Ports
Dia: 16/06/2018
Lloc: Fredes

El cap de setmana del 16 i 17 de juny anirem al massís dels Ports. Ens desplaçarem amb el nostre vehicle particular fins al municipi de Fredes, al límit de Catalunya ja amb Aragó. Aparcarem el cotxe a l'entrada del poble, al costat de la font, i allí començarem a caminar per corriol, fàcil de seguir, fins al Tossal del Rei. Des d’allí, agafarem el corriol que ens porta al Mas del Ric i per la pista fins al Refugi Font Ferrera, en més o menys unes 4 hores.

L’endemà al matí sortirem del refugi per la pista que coincideix un tram amb el GR7 (que continuarà cap al Caro) fins on hi ha el desviament que ens indica cap al Negrell, al qual accedirem a través de la pista, llarga i empinada. De retorn cap als nostres vehicles, hem optat per no seguir el GR, sinó el PR-C 82 que ens portarà per uns corriols molt ben marcats i transitables, i a més gaudirem de les vistes fantàstiques del barranc del Salt i del portell de l'Infern, fins a arribar a Fredes de nou, en aproximadament unes 3 hores.

La ruta proposada per aquest cap de setmana que intenta fer d'una tirada els dos 100 Cims que hi ha prop de Fredes: el Tossal del Rei 1.348 m i el Negrell 1.345 m. En els dos casos gaudirem d’unes fantàstiques vistes panoràmiques i estarem envoltats en tot moment per uns paisatges ben encisadors. En total serà una ruta d’uns 19 km i un desnivell positiu de 884 m. aproximadament, per la qual cosa el recorregut serà de dificultat moderada, ja que es durà a terme en dues jornades.

El refugi de la Font Ferrera, 1.157 m. d’altitud, està ubicat a l’extrem sud-oest del massís dels Ports (serralada més meridional de Catalunya) i és un edifici que des de l’any 1997 funciona com a refugi guardat i punt de pas del GR7.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi