facebook facebook
Agenda
<Tornar

Exposició «Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre»
Dia: 18/05/2018
Hora: 19.30
Lloc: Sala d'exposicions de la Casa de Cultura

El Centre d'Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras i el grup de recerca ISOCAC de la URV, amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació Mútua Catalana, són els promotors i organitzadors de l'exposició «Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre», que el CERAP mostrarà des del 18 de maig al 8 de juny. 

L'exposició vol, segons els organitzadors, «promoure un millor coneixement i una millor comprensió històrica dels bombardejos aeris a la població civil durant la Guerra Civil i contribuir a la recuperació de la memòria històrica, així com al reconeixement moral de les víctimes d’aquests bombardejos». En l'exposició s'expliquen, a través d'una vintena de plafons, tots els aspectes relacionats amb aquests bombardejos aeris a la població civil, una tàctica militar que es va implantar per primer cop a la Guerra Civil espanyola i que sols entre les comarques tarragonines i ebrenques va provocar unes mil tres-centes víctimes. S'hi parla de l’aviació i dels avions, de les estratègies i tàctiques dels atacants i de les que van prendre les diferents ciutats bombardejades per defensar-se i que han deixat abundant patrimoni material i immaterial, com puguin ser els refugis antiaeris, així com es fa l'anàlisi i descripció de diferents fets a cadascuna de les comarques estudiades.

L'acte inaugural, el divendres 18 de maig, anirà a càrrec de l'historiador i investigador Ramon Arnabat, el qual pronunciarà una conferència a la sala d'actes del CERAP a les 19.30 h.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi