facebook facebook
Agenda
<Tornar

V Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori
Dia: 29/06/2018
Hora: 18.30
Lloc: Móra la Nova

Els dies 29 i 30 de juny se celebra a Móra la Nova la V Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori, que marca l'inici de la celebració dels 15 anys de constitució de l'Institut Ramon Muntaner.

El tret de sortida de la jornada es donarà el divendres 29 de juny, amb la inauguració de les exposicions «Arqueologia i patrimoni industrial a les comarques de Tarragona», de l'Institut d’Estudis Vallencs, i «L’any de la gelada», del grup de centres d’estudis Terres de Cruïlla, que es podran visitar entre el 29 de juny i el 22 de juliol al vestíbul de la Biblioteca Municipal de Móra la Nova. A més a més de les exposicions el mateix dia també es presentaran les publicacions que hi estan vinculades i el projecte Arbres en peu de vida, de Graëllsia. Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental i la plataforma Salvem lo Montsià. A la nit, es representarà l'espectacle literari Com mos tornem. Recital xaró de poesies d'abans (dites com abans), amb la inefable perruquera rapsoda Isabel Castro de la companyia Bubulina teatre, al Casal Municipal de Móra la Nova. El cost de l'entrada serà un donatiu de 5 € a favor d'Amics de la Gent Gran de Móra la Nova.

El cos de la jornada, però, es desenvoluparà el dissabte 30 de juny, iniciant-se amb una representació a càrrec del grup de teatre local L'Estació. Posteriorment, M. Carme Jiménez, directora de l'IRMU, farà un parlament dedicat als 15 anys de la institució, per després donar pas a una presentació del Cens de Fotografia de Catalunya, a càrrec d'Enric Cobo, cap del Servei de Coordinació General d'Arxius. La jornada continuarà amb dues taules de presentació de projectes de centres d'estudis, dedicades a les diferents perspectives d'aproximació al patrimoni i a la recerca i la divulgació en l'àmbit de les humanitats. Per últim, també es presentarà el treball resultant de la V Beca Joan Veny, convocada per l'Institut Ramon Muntaner: La llengua escapçada a càrrec d’Esteve Valls, autor de l'estudi, i d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que també s'encarregarà, juntament amb Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'IRMU, de la cloenda de l'acte.

La jornada es tancarà amb un dinar de germanor que tindrà un preu de 22€. Qui s'hi vulgui inscriure, ho pot fer a l'adreça silviabeso@irmu.org o bé al telèfon 977 40 17 57. Hi haurà entrada lliure per a tothom que vulgui assistir a la jornada.

Trobareu el programa complet de la jornada a http://www.irmu.org/news/2161 

 

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi