facebook facebook
Agenda
<Tornar

VII Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat
Dia: 29/09/2018
Hora: 09.00
Lloc: Capçanes

El proper 29 de setembre se celebrarà a Capçanes la VII Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la CCEPC i el Centre d'Estudis del Priorat, i que en aquesta ocasió durà per títol «El segle XVIII a les comarques tarragonines: de la guerra a la recuperació econòmica».

Entre altres, en la jornada es reivindicarà la figura del Carrasclet com un hereu de la lluita antiborbònica de la Catalunya Sud, en la conferència inaugural que anirà a càrrec de l'historiador i professor de secundària Jaume Borràs; i s'aprofundirà en l'esplendor al segle XVIII del Camp de Tarragona, Priorat i Conca de Barberà amb una taula de presentacions en què participaran Josep Santesmases, Eduard Barceló i Josep M. Grau, dels centres d'estudis del Gaià, del Priorat i de la Conca de Barberà, respectivament, i Judit Vidal de la Universitat Rovira i Virgili, amb la moderació de la directora de l'IRMU, M. Carme Jiménez.

Les activitats es completaran amb la presentació de diferents projectes per part de la CCEPC i de l'IRMU, i de l’Any Amigó per part del seu coordinador a Ulldemolins, Sergio Méndez. I per dues visites més lúdiques que completaran les xerrades, una a les pintures rupestres i una a indrets vinculats a la figura del Carrasclet.

La inscripció a la jornada és gratuïta. S'ha de formalitzar abans del dia 25 de setembre a l'adreça merce@irmu.org o al telèfon 977 40 17 57. Si es vol assistir al dinar, té un preu de 20 euros. Trobareu el programa de la trobada al document adjunt a l'enllaç https://www.irmu.org/news/2194Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi