facebook facebook
Agenda
<Tornar

XI Congrés de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana
Dia: 23/11/2018
Hora: 16.00
Lloc: Auditori de Banyoles

«La construcció del territori: geografia, identitat i usos polítics» és el tema general del XI Congrés de la CCEPC, que tindrà lloc a l'Auditori de Banyoles els dies 23 i 24 de novembre de 2018, emmarcat en el XXV Col·loqui de Tardor del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles. 

Des del segle XVIII, bona part d'Europa viu un seguit d'ordenaments territorials per adaptar les necessitats de la construcció de l'estat amb el territori. En el cas de França, aquestes construccions s'inicien clarament amb la confecció dels departaments; i a Espanya, la confecció de les províncies ha tingut conseqüències profundes en el sistema de comunicació social, econòmic i polític localment i nacional, un fet que s'ha arrossegat fins als nostres dies i que no sembla a prop de ser modificat. 

Se'ns obre la possibilitat d'engegar i donar forma a debats que es desprenen a l'entorn de les relacions entre geografia, identitat i política (i les seves representacions) que han tingut i tenen lloc en els àmbits local i nacional.

El congrés representa una molt bona ocasió per replantejar la relació que existeix entre la geografia, la identitat i la política pel que fa a les representacions del propi territori, i de quina manera s'ha projectat, ordenat i construït al llarg dels anys.


Programa del congrés

Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi