facebook facebook
Agenda
<Tornar

Cicle de conferències sobre gastronomia: Fundació Alícia
Dia: 15/02/2019
Hora: 19.30
Lloc: Sala d'actes del CERAP

Joan Ribas Serra, responsable de l’Àrea de territori de la Fundació Alícia, pronunciarà la conferència «Bo per menjar, bo per pensar: de quan la cuina va esdevenir ciència»divendres 15 de febrer, a les 19.30 h, al CERAP, dins el cicle sobre gastronomia i alimentació, que organitza la Secció de Gastronomia de l'entitat.

Joan Ribes és doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona, especialitzat en el camp del patrimoni alimentari. Docent d’Antropologia del comportament alimentari en diferents graus de la UB, en patrimoni alimentari en el Màster oficial en Innovació en la gestió turística del CETT, en tendències de l’alimentació en el Màster oficial en ciències gastronòmiques del Basque Culinary Center i en el programa Mediterranean politics, food and culture de la Universitat de Califòrnia. També és membre del grup de recerca Observatori de l’Alimentació, on ha participat en projectes de recerca nacionals i internacionals relacionats tant amb els comportaments alimentaris de la població com en els processos de patrimonialització de l’alimentació.

Alícia, Ali-mentació i cièn-cia, és un centre de recerca en cuina. Un centre que investiga productes i processos culinaris; que innova i treballa per millorar l'alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut; que fomenta la millora dels hàbits alimentaris, i que realça el patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.  
Alícia és una fundació privada sense ànim de lucre, creada l’any 2003. El seu patronat està format per la Fundació Catalunya-La Pedrera, la Generalitat de Catalunya i persones de prestigi reconegut. Té la complicitat i la col·laboració de científics destacats i els millors cuiners.

La finalitat d'Alícia és que tothom mengi millor, és a dir, que l'alimentació sigui saludable, sostenible, saborosa, acceptada en funció de les cultures i les tradicions i adaptada a qualsevol situació de vida en què es trobin les persones.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi