facebook facebook
Agenda
<Tornar

Cicle de conferències sobre gastronomia: Carme Ruscalleda
Dia: 08/03/2019
Hora: 19.30
Lloc: Sala d'actes del CERAP

La cuinera Carme Ruscalleda, artífex durant molts anys del restaurant Sant Pau, pronunciarà divendres 8 de març, a les 19.30 h, al CERAP, la conferència «Des d'una botiga amb obrador tocinaire, a la cuina gastronómica del país». L'acte s'inscriu en el cicle sobre gastronomia, organitzat per la Secció de Gastronomia del CERAP.

El restaurant Sant Pau, que va tancar les seves portes el 27 d'octubre de 2018, després de 30 anys de servei, va ser fruit del creixement personal i professional de Toni Balam i Carme Ruscalleda. Van començar a treballar junts el 1975 a la botiga d'alimentació de Ramon Ruscalleda i Núria Serra, i des d'aquell establiment amb caràcter gastronòmic van decidir, l'any 1988, amb l'empenta dels autodidactes, de crear el Sant Pau - Carme Ruscalleda, un restaurant que apostava per la qualitat i l'originalitat, situat a Sant Pol de Mar. A l'inici, la carta del restaurant Sant Pau era molt més senzilla que la que va esdevenir més tard, sobretot pel que fa a la tècnica i a la complexitat culinàries, però això no significa pas que el producte fos seleccionat amb menys cura o atenció. Des de sempre, van treballar amb el millor producte que trobaven al mercat, adquirit majoritàriament a la comarca del Maresme.

El restaurant Sant Pau - Carme Ruscalleda es va guanyar la fidelitat d'un públic gurmet; van aconseguir importants premis professionals, socials i artístics; van rebre les més altes valoracions a les guies gastronòmiques, i encara participen i col·laboren en diversos mitjans de comunicació: revistes, diaris, ràdio i televisió. Tot plegat culminava el compromís professional que un dia, ja fa 30 anys, els va empènyer a obrir un restaurant amb estil particular i gastronòmic, oferint-hi una cuina d'inspiració lliure, basada en la cultura culinària catalana.
Finalment, després d'aquests 30 anys d'activitat i èxit, han decidit tancar aquesta etapa per obrir un nou camí professional, la web Cuina Estudi.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi