facebook facebook
Agenda
<Tornar

Presentació del 2n Concurs d'Enceses de Catalunya
Dia: 04/04/2019
Hora: 11.00
Lloc: Ajuntament de Riudoms

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC) donarà a conèixer, el 4 d'abril en roda de premsa a l’Ajuntament de Riudoms, els detalls del 2n Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya. La competició, que vol ser un aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país, se celebrarà el 4 de maig a Riudoms.

La roda de premsa es farà a les 11.00 a la sala de plens de l’Ajuntament i comptarà amb la presència de Sergi Pedret Llauradó, alcalde de Riudoms; Josep Torres, representant dels Diables de Riudoms (CERAP); Pep Enric Martí Arbós, president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, i Maria Cros Torrents, regidora de Cultura. La cita, oberta a tots els mitjans de comunicació, comptarà també amb alguna actuació de diables.

A la festa del 4 de maig participaran 8 colles: Diables de Manresa - Xàldiga, Diables de les Borges Blanques - Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus, Ball de Diables de Ribes - Colla Jove.

La FDDC va optar per Riudoms per acollir el concurs sobretot per les seves instal·lacions: una gran plaça cèntrica i  immediata a l’espai logístic de les enceses de l’actuació, i també perquè el fet de realitzar l’encesa a aquesta plaça incentiva la implicació dels veïns i veïnes, i remarca els orígens del món dels diables com a ball de plaça i representació carrer. La colla amfitriona, integrada per trentena de diables i una quinzena de tabalers, porta 27 anys encenent els carrers de Riudoms. Fa dos anys, coincidint amb el seu 25è aniversari, va estrenar la secció infantil. La celebració del concurs a Riudoms és un acte destacat de la programació dels 40 anys del CERAP.Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi