facebook facebook
Agenda
<Tornar

CICLE DE CINEMA: HISTÒRIES D'ESTIU - "Suddenly, last summer" de Joseph L. Mankiewicz
Dia: 20/09/2012
Hora: 22:00
Lloc: Terrat o Sala d'actes CERAP, segons el temps

Torna el cinema al CERAP amb el cicle de setembre "Històries d'estiu". Aquest dijous 20 de setembre amb Suddenly, last summer de Joseph L. Mankiewicz (EUA, 1959).

SINOPSIS:

Lobotomies, canibalisme i altres fets torbadors en una cinta rodada a la Costa Brava i que va estar prohibida molts anys sota el règim franquista. Es tracta d’un guió de Tennessee Williams, l’escriptor nord-americà que amb les seves adaptacions cinematogràfiques va fer evolucionar els personatges del cinema clàssic cap a unes psicologies més obscures.

El doctor Cukrowicz és un jove neuro-cirurgià: treballa en un sinistre asil públic d'aliénés sense fons; és fa conèixer experimentant la lobotomia.

Violeta Venable, riquíssima vídua, el fa anar a la seva finca exòtica de Nova Orleans. El seu fill Sebastian ha mort a Europa l’estiu precedent. La seva cosina Catherine, que ha presenciat la seva mort, de sobte s’ha tornat boja. Violeta Venable pensa que una lobotomia (operació delicada) podria ajudar-la a recuperar la raó. Deixa entendre a Cukrowicz que, si opera Catherine, farà una donació important al seu hospital.

Desconfiant de les motivations de Mrs. Venable - molt lacònica pel que fa a les circumstàncies exactes de la mort de Sebastian -, el metge examina Catherine, internada fins aleshores en un establiment privat, portat per religioses. La troba sana de cap, llevat de quan evoca les circumstàncies de la mort de Sebastian. Llavors és víctima d’al·lucinacions histèriques, de caràcter obscè. La transfereix al seu asil. Poc a poc, surten a la llum indicis de la veritat. Sebastian, poeta, homosexual, s’ha servit durant anys de la seva mare com a "esquer", per atreure gent jove. L'últim estiu, ja massa vella, l'ha reemplaçada per Catherine, amb qui ha marxat de vacances.

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi