facebook facebook
Agenda
<Tornar

CICLE DE CINEMA: HISTÒRIES D'ESTIU - "Els nens del paradís" de Majid Majidi
Dia: 27/09/2012
Hora: 22:00
Lloc: Terrat o Sala d'actes CERAP, segons el temps

Torna el cinema al CERAP amb el cicle de setembre "Històries d'estiu". Aquest dijous 6 de setembre amb Bacheha-ye aseman (Els nens del paradís) de Majid Majidi (Iran, 1997)

SINOPSIS

Ali, de 9 anys, passa a recollir les velles sabates de la seva germana al sabater, que les acaba de reparar. De camí cap a casa, però, Ali perd el calçat en un moment de distracció. Ali es nega a informar de la pèrdua a la seva pobre família, que passa per una delicada situació financera, i ell i la seva germana Zahra s'han de posar a compartir l'únic parell de sabates del qual disposen.

Com que Zahra té escola al matí i Ali a la tarda, els dos germans es relleven les sabates per poder assistir diàriament a classe. Zahra, no obstant, té dificultats per retornar puntualment a casa perquè el calçat li va massa gran i això provoca que Ali comenci a arribar massa tard a l'escola per més que s'esforci a córrer.

Al descobrir una alumna que porta les seves velles sabates, Zahra es posa d'acord amb Ali per intentar recuperar-les. No obstant, en arribar a la humil casa de l'alumna s'adonen que el seu pare és cec i, per pena, decideixen abandonar l'empresa. Zahra gairebé es desmaia quan sap dies més tard que l'alumna ha rebut del seu pare cec un nou parell de sabates i ha llançat les velles.

Un dia, Ali s'assabenta que el tercer premi d'una marató organitzada per l'escola són un parell de sabates i no dubta en voler participar-hi. És gràcies a la seva bona forma assolida per l'esforç diari d'arribar puntual a l'escola que finalment Ali pot convèncer al professor d'esport de participar-hi.

 Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi