El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms van lliurar el 15 de novembre els Premis Arnau de Palomar 2019, en el transcurs d’un sopar que va tenir lloc al Casal Riudomenc i que va aplegar prop de 130 assistents.

Xavier Ferré Trill, historiador i sociòleg reusenc, es va endur el premi d’Investigació per la proposta de treball «Dinàmica associativa cultural riudomenca. Sociabilitat formal i informal 1914-1978». Per la seva banda, Núria Benet Ramoneda, de Sant Cugat del Vallès, va rebre el premi d’Arts plàstiques, dotat amb 1.000 euros, per l’obra Where is the límit?, un collage-patchwork sobre manta tèrmica d’emergència, paper, fil i grafit. En l’obra, Benet exposa un territori personal i familiar realitzat amb retalls de notícies, mapes i papers relacionats amb la seva infantesa. El premi de Recerca juvenil, dotat amb 300 euros i adreçat a joves que realitzin un treball o estudi de recerca amb Riudoms com a objecte d’estudi, va recaure en Marta Escoda Alarcón pel treball «Un soldat de Riudoms a la guerra de Cuba: Joan Giol Cros». El premi de Narrativa breu, dotat amb 500 euros, es va repartir en dos accèssits, que van recaure en M. Dolors Portas Sesé, de Palamós, per l’obra El·lipsi; i Pilar López Bastida, de Reus, per Afthersave. També el premi de Recull de poesia, dotat amb 500 euros, es va repartir en dos accèssits, que van recaure en Francesc X. Simarro, de Cornellà de Llobregat, per l’obra Ditades; i en Gemma Sánchez, de Santa Eulàlia de Ronçana, per Ets, és, som bosc. Finalment, el premi Instagramers, que es va decidir per votació popular a l’etiqueta #cerapterritori, va ser per a Emma Llurba Baró, de Riudoms.

Durant l’acte també es va lliurar el Premi Rosa dels Vents dedicat a un riudomenc o riudomenca que ha excel·lit en la seva professió i trajectòria vital, i que va recaure en el músic Antoni Guinjoan Simeón.

Jesús Figueras Salvat, rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), va presidir l’acte de lliurament d’aquesta 29a edició dels Premis Arnau de Palomar. També hi van assistir l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret; el president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Josep Santesmases; i el president d’Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga. L’acte va comptar amb l’actuació musical dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Riudoms i d’Stem Pikats, grup de percussió del CERAP.

Fotos: Agnès Olivé

L’arribada

El sopar

Els premiats

error: Contingut Protegit !!