El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms van lliurar divendres 5 de novembre a la nit els Premis Arnau de Palomar 2021, en el transcurs d’una gala que va tenir lloc Teatre del Casal Riudomenc i que va aplegar prop de 150 assistents. Els dos premis amb més dotació econòmica, el d’Investigació i el d’Arts plàstiques, van recaure en Robert Casadevall i Arnau Casanoves, respectivament.

Robert Casadevall i Camps, geògraf i professor de la URV, es va endur el premi d’Investigació per la proposta de treball «Bases per a una ordenació territorial de postpandèmia a Riudoms i el seu entorn». L’autor té un termini d’onze mesos per redactar l’estudi, al terme dels quals se li lliurarà els 3.000 euros del premi. Per la seva banda, Arnau Casanoves de la Hoz, de Reus, va rebre el premi d’Arts plàstiques, dotat amb 1.000 euros, per l’obra Jo i la muntanya, un diorama de vidre que representa els diferents nivells que componen la relació entre l’ésser humà i el paisatge. Al premi d’Arts plàstiques es van presentar en aquesta edició dels Premis Arnau de Palomar nou obres.

El premi de Recerca juvenil, adreçat a joves que realitzin un treball o estudi de recerca amb Riudoms com a objecte d’estudi i dotat amb 300 euros, va recaure en Oriol Domingo Martí, de Riudoms, pel treball «L’Om TV de Riudoms: la imatge d’un poble». El premi de Narrativa breu, dotat amb 500 euros, se’l va endur Elvira Moreno Aguilar, de Tremp, per l’obra Les persones grans no entenen mai res. A la modalitat de Narrativa breu s’havien presentat en aquesta edició 71 treballs. El premi de Recull de poesia, també dotat amb 500 euros, el va guanyar Carme Cruelles Rosales, de Sant Carles de la Ràpita, pel recull d’haikús Alè de núvol. El jurat va triar aquesta obra d’entre les 39 que optaven al premi. El guardó de la modalitat de Microrelats va ser per a Eva Moreno Bosch, de Molins de Rei, pel treball Suukoja. El petó finlandès. En aquesta modalitat, convocada per primera vegada i amb una dotació de 500 euros, s’havien presentat 43 narracions. Finalment, el premi Instagramers, dotat amb 200 euros, va ser per a Joan Mestre Olesti, de Riudoms, per la imatge Bon dia, Gernika!

L’economista Modest Guinjoan va cloure l’acte, que va presentar la periodista Neus Bertolà i en el qual va actuar el duet musical #Seed.

Fotografies: Mateu Salvat.

La benvinguda

Les colles de Diables i Diablons i el Ball de Bastons del CERAP van donar la benvinguda als assistents a l’acte, amb una breu actuació que es va desenvolupar a la plaça de l’Església.

Els premiats

La gala

error: Contingut Protegit !!