Cicle «Una visió humanista de la pandèmia»

Totes les nostres accions, tant a nivell individual com col·lectiu, tenen repercussions en tres àmbits: l’àmbit natural, l’àmbit de relacions humanes i personals i l’àmbit cultural. Qualsevol desajust o desequilibri en un d’aquests àmbits o en tots ens repercuteix negativament.

En l’àmbit natural trobem el canvi climàtic. És impossible tenir salut si l’ecosistema natural està alterat. Pel que fa a l’àmbit de les relacions personals, tot i viure en una societat hiperconnectada, les relacions s’han empobrit. Finalment, en l’àmbit cultural, podem parlar dels valors de la competència portada a l’extrem o de la incapacitat de trobar un equilibri entre els nostres interessos i aquells col·lectius. Aquests tres àmbits estan interconnectats entre ells. L’error és pensar que cadascun d’ells funciona de manera independent, sense alterar els altres.

La secció de Ciències Socials del CERAP, sensible als desafiaments que les societats tenen al davant, vol oferir eines que ens ajudin a trobar els desllorigadors que ens permetin orientar-nos i actuar amb un criteri més elaborat.

Ho farem virtualment, a través del nostre canal Youtube, durant els mesos d’abril a juliol d’aquest 2021 tot invitant a participar-hi especialistes de cada una de les matèries que tractem (ambientals, clíniques, culturals… ) i que anirem anunciant oportunament.

Segona sessió: divendres 7 de maig, a les 19.30, amb el tema «La Covid i el canvi climàtic provocaran un canvi en el nostre estil de vida?». Ens en parlaran Àngel Cortadelles, biòleg i especialista en gestió pública; i Xavier Rehues, arquitecte. Moderarà el debat la periodista Neus Bertola.

error: Contingut Protegit !!