El CERAP organitza un any més el cicle «Cinema a la fresca», que tindrà lloc els dijous del mes de juliol i el primer dijous del mes d’agost al terrat de l’entitat. S’hi projectaran cinc pel·lícules en versió original subtitulada. L’aforament serà limitat per les condicions de seguretat imposades per la pandèmia de la covid-19.

Les projeccions, que començaran a les 22.00 h, seran les següents:

8 de juliol: Dans la maison (2012)
Drama, Comèdia, Intriga
101 min
Direcció: François Ozon
França (VOS francès, subtítols castellà)
Un professor de literatura francesa, descoratjat i fastiguejat per les insulses i maldestres redaccions dels seus alumnes, descobreix entusiasmat que el noi que seu a fons de la classe mostra en els seus treballs un agut i subtil sentit de l’observació. Aquest noi, que se sent estranyament fascinat per la família d’un dels seus companys, escriurà, animat pel professor, una espècie de novel·la sobre aquesta família (i també sobre el professor), en la qual és difícil distingir entre realitat i ficció.

15 de juliol: Carmen y Lola (2018)
Drama. LGTBI
103 min
Direcció: Arantxa Echevarría
Espanya (VO en castellà)
La Carmen és una adolescent gitana que viu a l’extraradi de Madrid. Com qualsevol altra gitana, està destinada a viure una vida que es repeteix generació rere generació: casar-se i criar tants nens com sigui possible. Però un dia coneix la Lola, una gitana que somnia amb anar a la universitat, dibuixa grafits d’ocells i és diferent. La Carmen desenvolupa ràpidament una complicitat amb la Lola, i totes dues intentaran portar cap endavant el seu romanç, malgrat els inconvenients i discriminacions socials a les que s’han de veure sotmeses per la seva família.

22 de juliol: W halla’ la wayn (¿A dónde vamos ahora?) (2011)
Comèdia negra. Musical. Feminisme
100 min
Direcció: Nadine Labaki
Líban (VOS àrab, subtítols castellà)
Un seguici de dones vestides de negre es dirigeixen al cementiri, sota un sol de justícia, estrenyent contra el seu cos fotos dels seus marits, pares o fills. Totes comparteixen el mateix dolor, conseqüència d’una guerra funesta i inútil. A l’arribar a l’entrada del cementiri, el seguici es divideix en dos grups: un musulmà i un altre cristià. En un país destrossat per la guerra, aquestes dones mostren la indestructible determinació de protegir les seves famílies de tota mena d’amenaça exterior. Amb enginy i inventant estratagemes esperpèntiques, intentaran distreure l’atenció dels homes perquè oblidin la rancúnia.

29 de juliol: La tortue rouge (2016)
Animació. Fantàstic.
80 min
Direcció: Michael Dudok de Wit
França (muda)
Història muda sobre un nàufrag en una illa tropical deserta, poblada de tortugues, crancs i aus. La pel·lícula explica les grans etapes de la vida d’un ésser humà.

5 d’agost: The Farewell (2019)
Drama familiar. Comèdia
95 min
Direcció: Lulu Wang
Estats Units (VOS anglès, xinès mandarí i japonès, subtítols en castellà)
Després de descobrir que la seva estimada matriarca pateix un càncer de pulmó terminal, la seva família decideix que ella no ho sàpiga, i convoquen una reunió familiar a la Xina a la qual s’espera que assisteixin tots els membres que l’han conegut al llarg de la seva vida. Tot i que els pares de la Billi, que viuen a Nova York, es neguen a participar en el que per a ells és una farsa, la seva jove i tossuda filla posa rumb a la Xina per poder acomiadar-se de la seva àvia i, de passada, tornar a forjar els vincles perduts amb la seva família a causa de la distància.

error: Contingut Protegit !!