El CERAP organitza la conferència  «El retard científic d’Espanya: mite o realitat?  De l’edat mitjana a la revolució científica», a càrrec d’Alberto Muñoz de las Heras, doctor en Física i investigador del CSIC. L’acte tindrà lloc dissabte 22 de juny, a les 19.00, a la sala d’actes de l’entitat.

El mite del secular retard científic d’Espanya és un tema comú a qualsevol discussió sobre història de l’estat. Però, de debò va ser sempre així?  En aquest col·loqui farem un repàs de la història i el context geogràfic, econòmic i polític de l’Estat espanyol que ens permeti entendre la deriva històrica de la seva activitat científica. Començarem a l’edat mitjana després de la conquesta islàmica de la península ibèrica i arribarem fins a la revolució científica per intentar establir una genealogia dels problemes que avui pateix la ciència al nostre territori.

Alberto Muñoz de las Heras és doctor en Física per la Universitat de Trento, a més d’aficionat a la història.  Actualment treballa a l’Institut de Física Fonamental del CSIC en un projecte de recerca sobre computació quàntica amb llum i matèria.

error: Contingut Protegit !!