El CERAP i l’Ajuntament de Riudoms convoquen la 29a edició dels Premis Arnau de Palomar

 El present i el futur de l’agricultura de Riudoms i del Baix Camp seran el focus dels Premis Arnau de Palomar 2020

El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms convoquen la 29a edició dels Premis Arnau de Palomar en les modalitats d’Investigació, Recerca juvenil, Recull fotogràfic, Narrativa breu, Recull de poesia, Arts plàstiques i Instagramers. La dotació econòmica conjunta dels premis és de 6.500 euros i la participació és oberta a qualsevol persona resident a Catalunya.

L’objectiu d’aquests premis és impulsar la recerca i la creació i fer-ho centrant-se en temàtiques amb impacte social i local. De fet, aquest ha estat històricament el compromís del CERAP. Per això, en l’actual context de crisi de la Covid-19, els organitzadors hem proposat que el projecte de la modalitat Investigació dels premis de 2020 posi el focus en un dels sectors que s’ha evidenciat que són més imprescindibles: la pagesia de proximitat. En concret, la temàtica que serà objecte d’estudi és «Present i futur de l’agricultura a Riudoms i a la comarca del Baix Camp». El propòsit és fer una diagnosi de la situació actual de l’agricultura a Riudoms i al Baix Camp i dibuixar propostes futures que permetin garantir-ne la seva continuïtat i impuls. El premi d’aquesta modalitat és de 3.000 euros.

Amb l’elecció d’aquesta temàtica, es dona continuïtat a la voluntat històrica del CERAP de defensar el territori i la sostenibilitat econòmica i social. El pas del temps -ara ja amb més de 40 anys d’història a l’esquena- ha demostrat que l’esperit fundacional del CERAP continua sent del tot necessari.

Les altres modalitats que recullen els premis són Arts plàstiques, amb una dotació de 1.000 euros, que proposa com a tema «Territori»; Recull fotogràfic, també dotat amb 1.000 euros, que proposa com a tema «Patrimoni material i/o immaterial de la vila de Riudoms i/o el seu terme municipal»; Narrativa breu i Recull de poesia, ambdós dotats amb 500 euros i de temàtica lliure; Recerca juvenil, dotat amb 300 euros i adreçat a joves que realitzin un treball o estudi de recerca amb Riudoms com a objecte d’estudi en qualsevol vessant o àmbit (històric, econòmic, sociològic, cultural, etc.); i Instagramers, dotat amb 200 euros i adreçat a fotografies que tractin el tema «Territori».

Les bases dels premis es poden consultar a https://cerap.cat/bases-premis-arnau-de-palomar-2020. També es poden demanar per correu electrònic a cerap@cerap.cat

El 13 d’octubre finalitza el termini de lliurament de les obres. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el 13 de novembre.

error: Contingut Protegit !!