Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Terra 2022, la Secció de Ciències Naturals del CERAP ha organitzat una visita guiada al passeig de la Boca de la Mina de Reus amb l’objectiu de conèixer les accions de condicionament i dignificació que s’han realitzat en un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental de la ciutat. La visita ha estat organitzada conjuntament amb el Col·legi d’enginyers tècnics agrícoles forestals de Catalunya i el Gremi de jardiners de les comarques de Tarragona.

Què visitarem?

El passeig: l’actuació ha mantingut l’amplada total transitable del passeig. Els pendents transversals del camí s’han invertit per tal de recollir les aigües d’escorrentia en les cunetes vegetals laterals. La nova franja de pas preferent de vianants incorpora el nou mobiliari i equipament del passeig. Tanmateix garanteix la seva accessibilitat i inclusivitat en tot el seu recorregut. Els jardins laterals del passeig mantenen bona part de la vegetació arbustiva i enfiladissa existent i incorporen noves espècies per tal de fomentar l’augment de la biodiversitat.

Parc de les Olors: un nou lloc de descans i lleure que posa en relació el passeig amb el barranc del Molí. El sistema de recorreguts permet gaudir d’una experiència sensorial a l’entorn d’un conjunt de plantacions d’espècies aromàtiques agrupades per la seva gamma cromàtica.

Jardí Agrari del Camp: un nou espai públic estructurat com una parcel·la agrícola amb voluntat productiva, educativa i de lleure. El jardí dels fruiters i el jardí dels horts permetran recuperar la relació entre els ciutadans de Reus i la seva agricultura més propera.

Dia: divendres 29 d’abril

Hora: 17.00

Lloc: barri de Gaudí de Reus (escola Mowgli). Transport particular.

Preu: gratuït

Inscripció obligatòria: cerap@cerap.cat / 977 768 060 / 679758335 (whatsapp).

 

error: Contingut Protegit !!