Cicle «Una visió humanista de la pandèmia»

Totes les nostres accions, tant a nivell individual com col·lectiu, tenen repercussions en tres àmbits: l’àmbit natural, l’àmbit de relacions humanes i personals i l’àmbit cultural. Qualsevol desajust o desequilibri en un d’aquests àmbits o en tots ens repercuteix negativament.

En l’àmbit natural trobem el canvi climàtic. És impossible tenir salut si l’ecosistema natural està alterat. Pel que fa a l’àmbit de les relacions personals, tot i viure en una societat hiperconnectada, les relacions s’han empobrit. Finalment, en l’àmbit cultural, podem parlar dels valors de la competència portada a l’extrem o de la incapacitat de trobar un equilibri entre els nostres interessos i aquells col·lectius. Aquests tres àmbits estan interconnectats entre ells. L’error és pensar que cadascun d’ells funciona de manera independent, sense alterar els altres.

La secció de Ciències Socials del CERAP, sensible als desafiaments que les societats tenen al davant, vol oferir eines que ens ajudin a trobar els desllorigadors que ens permetin orientar-nos i actuar amb un criteri més elaborat.

Ho farem virtualment, a través del nostre canal de Youtube, durant els mesos d’abril a juliol d’aquest 2021 tot invitant a participar-hi especialistes de cada una de les matèries que tractem (ambientals, clíniques, culturals… ) i que anirem anunciant oportunament.

Comencem divendres 9 d’abril, a les 19.30, amb el tema «La càrrega mental, la gran oblidada», on analitzarem les repercussions psicològiques de la pandèmia i les condicions amb les quals ens hem vist forçats a conviure. Repercussions que es manifesten en tots els àmbits de la nostra vida. Ens en parlaran Verónica Linares i Imma Lillo, psicòlogues de l’equip d’atenció psicosocial de la Fundació Vilaniu. Moderarà el debat el periodista Jordi Suárez. Podeu seguir l’acte en aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=K3CpeZWsGEo

error: Contingut Protegit !!