La Secció d’Art del CERAP inaugura divendres 3 de juny, a les 20.00, «Ànima», una exposició de Kamal Sultan que pretén restar importància a l’embolcall i posar l’èmfasi en l’interior. La majoria dels quadres estan fets sobre paper, cartró, materials de rebuig i elements pobres que trobem en la vida quotidiana. La transformació d’un element inert a una creació que expressi un sentiment.

Treballant en aquest material pobre, despullat de tota sofisticació, l’artista evoca el rebuig a la societat de consum, a l’explotació i al capitalisme salvatge, que converteix l’art en un producte de consum, en un objecte de venda i no en un camí d’espiritualitat. La majoria de les formes són mínimes i senzilles, sorgeixen de manera instantània, moltes de les quals són geometries. L’obra està influïda per les tècniques del gravat, del collage, l´estampació i els contrastos entre els blancs i negres. Les influències que sobrevolen i marquen aquestes obres són les experiències vitals i l’intent de contrarestar tota la misèria amb obres que evoquen la pau i l’esperança en un món millor.

Kamal Sultan és un artista iraquià que va arribar a Catalunya el 1980. Va realitzar els seus estudis acadèmics a l’Institut de Belles Arts de Bagdad (1971-1977), especialitat en gravat. Amplià els seus estudis a l’Escola d’Arts i Oficis de Madrid (1979-1980), especialitat de litografia. Llicenciat en Belles Arts (1992) per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat exposicions individuals a Madrid, Barcelona, Tarragona, Reus i Cambrils. Ha participat en exposicions col·lectives a París, Londres, Madrid, Granada, Lleó, Barcelona, València, Oviedo, Girona i Vilanova.

error: Contingut Protegit !!