1 de febrer 2019 20.00h CERAP

La Secció d’Art del CERAP inaugura divendres 1 de febrer l’exposició «EIUs – Enformacions Нntimes Universals», d’Aleix Antilach (LEIX). La mostra forma part del circuit Roda d’Art 2019, que impulsen un grup de centres d’estudis de les comarques de Tarragona.

Les EIUs són peces de dues i tres dimensions que d’alguna manera corporeïtzen -enformen en la matèria- idees al voltant de les preguntes fona- mentals. Aquests exercicis -en moltes ocasions meditatius- són alhora resultat i eina, petites pla- taformes en què recolzar-se per prendre empenta de cara a nous salts interrogatius.

Sota aquesta denominació, presento peces de les meves dues últimes col·leccions, ReOrganiTzitats i Parèntesis(), a més a més d’altres assajos satèl·lit més o menys dispersos sota el mateix concepte.

PARÈNTESIS () presenta treballs tant en dues com en tres dimensions que conceptualitzen aquest gran misteri de la vida individual, com un parèntesi en un misteri encara més gran, infinit, el que hi ha abans i després.

A partir d’aquestes dues certeses fisiològiques i palpables que son l’inici i el final, mínims i delicats tots dos, en primera instància la tinta, i més endavant la fusta, l’argila o la corda, recorren i investiguen l’espai que va entre aquests dos punts.

REORGANITZITATS és una col·leció de peces que exploren i juguen amb els punts de confluència entre la organicitat i l’organització, peces sortides de processos de transformació, que en segona derivada i a través de mecanismes de memòria poètica s’empoderen d’una nova ànima. Cabirons de fusta terminals, cables i perfils me- tàl·lics abandonats són els protagonistes principals d’aquesta transformació expansiva que ressona amb l’organicitat perduda, a través del canvi d’ordre i la recerca de l’espai interior.

Aleix Antillach (Tarragona, 1977) és arquitecte i artista transdisciplinar. La seva experiència creativa abraça des dels grans edificis o el disseny d’espais públics, fins a petites escultures, passant pel videoart, el dibuix o les instal·lacions, versions totes elles d’una mateixa cosa a les quals anomena peces.