7 febrer 2020 19.30

La Secció d’Art del CERAP inaugura divendres 7 de febrer, a les 19.30, l’exposició «Quan comença amb un punt (comunicació dramàtica d’una ficció)», d’Arnau Casanoves. Durant l’acte, el músic Pau Magrané interpretarà el concert Plom-C02.

En una societat heterocrònica és fàcil deixar-se arrossegar, perdre perspectiva i no entendre el moviment circular comprès, des de la imaginació i experimentació, com a plantejament, la reflexió i la concreció, com a nus i, l’execució i l’anàlisi com a desenllaç. Entenent això, on situa el creador el paper? L’esbós? Una obra final pot ser un escenari sòrdid de la decadència de l’ego. Per contra, un paper ordit en la inconsciència pot prendre un valor elevat, ja que el portador de la mà executora hi pot veure un reflex més veraç de les seves intencions.

Arnau Casanoves (Reus, 1988)  assumeix l’art com a subjecte indispensable per entendre el medi que se’ns ha donat en un planeta cada cop més heterogeni. Creu que un dels objectius de l’art ha de ser el d’emular aquesta diversitat hibridant, tècniques, formes, conceptes, mentides, veritats i dogmes.

Plom-C02

Un engendre metàl·lic avança atropelladament sobre la runa d’una civilització devastada i analitza minuciosament amb el seu ull làser, les escletxes entre els estrats de plàstic, fang i formigó. Busca entre la runa objectes de valor arqueològic que li permetin entendre la desaparició de la vida en aquest planeta d’aire irrespirable i aigües putrefactes. Entre les deixalles troba uns fragments d’un doble cd recopilatori de Thunderdome i un paper estripat ple de símbols estranys signat per un tal J. Guinjoan. Immediatament introdueix aquests objectes dintre el compartiment de síntesi acoblat al seu tòrax i inicia el procés d’assimilació.

Pau Magrané sota el seu alter ego sonor PLOM, presenta al CERAP un esbós d’un concert, una composició-collage improvisant sota paràmetres matemàtics, l’ordenació de diverses mostres d’àudio pregravat.

error: Contingut Protegit !!