Sílvia Font Jansà participarà, dissabte 6 de febrer, a les 16.30, en el cicle «La cuina del món a Riudoms», organitzat per la Secció de Gastronomia del CERAP. Aquesta activitat proposa conèixer plats de la gastronomia mundial que explicaran riudomencs que viuen a l’estranger. Podreu seguir els actes en directe a l’Instagram de la Secció de Gastronomia. Posteriorment, trobareu les sessions enregistrades al canal Youtube del CERAP.

Sílvia Font Jansà viu a la ciutat de Nijgemen (Països Baixos) i elaborarà Stamppot de col kale i rookworst (Boerenkool stamppot met rookworst). El rookworst és una salsitxa fumada (doble).  És un plat que es menja els mesos de tardor i hivern i que escalfa el cos i dona energia. L’origen se situa cap al 1574 durant la guerra dels 80 anys, i és espanyol.  Quan els ocupants espanyols van abandonar Leiden van deixar restes de menjar que consistien en carn, ceba, xirivia i pastanaga.  Els holandesos van trobar que era un plat pràctic i en van fer la seva variant.  En aquell moment l’anomenaven guisat (hotspot).  Al principi ho preparaven amb xirivia perquè la patata no va arribar a Holanda fins a 300 anys després. Cap al segle XIX van començar a xafar les patates i es va començar a anomenar stamppot (stampen vol dir donar cops de peus a terra).

error: Contingut Protegit !!