El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms van lliurar divendres 3 de novembre els Premis Arnau de Palomar 2022, en el transcurs d’una gala que va tenir lloc Teatre del Casal Riudomenc i que va aplegar més d’un centenar d’assistents. Els dos premis amb més dotació econòmica (Investigació i Arts plàstiques) van recaure en els riudomencs Marc Domínguez Mallafrè i Montserrat Pallarès Serra, respectivament. En aquesta edició dels premis s’havien presentat un total de 160 treballs procedents de diversos indrets dels Països Catalans.

Marc Domínguez Mallafrè es va endur el premi d’Investigació per la proposta de treball «Comerç local de Riudoms del segle XX». L’autor té un termini d’onze mesos per redactar l’estudi, al terme dels quals se li lliurarà els 3.000 euros del premi. Per la seva banda, Montserrat Pallarès Serra va rebre el premi d’Arts plàstiques, dotat amb 1.000 euros, per l’obra Recreo 11, una peça fabricada amb terra del mas familiar de Riudoms amb forma de lingot d’or, amb la qual l’artista evoca records d’infantesa com a una cosa valuosa i preuada. El premi de Narrativa breu, dotat amb 500 euros, se’l va endur Jordi Sedó Solé, de l’Ametlla del Vallès, per l’obra Les resplendors rogenques. El premi de Recull de poesia, també dotat amb 500 euros, el va guanyar Albert Garcia Elena, de Barcelona, per l’obra Orografia d’un mirall. Finalment, el guardó de la modalitat de Microrelats va ser per a Pere Saballs Busqués, de Cruïlles (Baix Empordà), per l’obra L’àpat.

La llibretera i activista de Montblanc M. Teresa Roca Cendra va cloure l’acte, que va presentar la periodista Paula Montalvo i va estar amenitzat pel duet Corcs Drum@Organ (funk i soul).

error: Contingut Protegit !!