El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms van lliurar divendres 4 de novembre els Premis Arnau de Palomar 2022, en el transcurs d’una gala que va tenir lloc Teatre del Casal Riudomenc i que va aplegar un centenar d’assistents. Els dos premis amb més dotació econòmica, (Investigació, Recull fotogràfic i Arts plàstiques), van recaure en els riudomencs Jaume Bages Jansà, Joan Mestre Olesti i Mariona Ferrant Pujol, respectivament. En aquesta edició dels premis s’havien presentat un total de 218 treballs procedents de diversos indrets dels Països Catalans.

Jaume Bages Jansà es va endur el premi d’Investigació per la proposta de treball «Tradició musical a Riudoms a través de les seves formacions i intèrprets, des dels inicis del segle XX a l’actualitat». L’autor té un termini d’onze mesos per redactar l’estudi, al terme dels quals se li lliurarà els 3.000 euros del premi. El mateix termini de temps per fer el seu treball té Joan Mestre Olesti, guanyador de la modalitat de Recull fotogràfic, dotat amb 1.000 euros, per la proposta «Portes o portalades de Riudoms». Per la seva banda, Mariona Ferrant Pujol va rebre el premi d’Arts plàstiques, dotat amb 1.000 euros, per l’obra Harmonia tèxtil vol. 69, una composició generada a partir de residus tèxtils. Al premi d’Arts plàstiques es van presentar en aquesta edició dels Premis Arnau de Palomar vint obres.

El premi de Recerca juvenil, adreçat a joves que realitzin un treball o estudi de recerca amb Riudoms com a objecte d’estudi i dotat amb 300 euros, va recaure en Eudald Salvat Moragas, de Riudoms, pel treball «Els escacs a Riudoms». El premi de Narrativa breu, dotat amb 500 euros, se’l va endur Dario Alberca Badenes, de Vilafranca del Penedès, per l’obra No deixar rastre. A la modalitat de Narrativa breu s’havien presentat en aquesta edició 94 treballs. El premi de Recull de poesia, també dotat amb 500 euros, el va guanyar Joan Armengol Puig, de Solsona, per l’obra Enteixinat. El jurat va triar aquesta obra d’entre les 37 que optaven al premi. El guardó de la modalitat de Microrelats va ser per a Ramon Ferreres Castell, de Barcelona, pel treball Família. En aquesta modalitat, convocada per segona vegada i amb una dotació de 500 euros, s’havien presentat 51 narracions. Finalment, el premi Instagramers, dotat amb 200 euros, va ser per a Jonatan Lima Rivelles, de la Selva del Camp, per la imatge Posem les paraules per emportar.

La música i poeta Glòria Coll Domingo va cloure l’acte, que va presentar la periodista Elena Domingo i va estar amenitzat pels músics Daniel Ruiz (piano), Guillem Vellvé (violoncel) i Dasio Castro (violí).

error: Contingut Protegit !!