19 d’octubre 2019 10.00 h

El 19 d’octubre se celebrarà a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant la VIII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat. Organitzada pel Departament de Cultura, la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant, en aquesta ocasió la trobada porta per títol Les infraestructures viàries: estructuració del territori, problemàtiques i incidència en les persones.

L’objectiu de la trobada d’enguany és analitzar les infraestructures viàries de la Conca de Barberà, el Priorat i el Camp de Tarragona partint de la recerca històrica per entendre’n el present, però sobretot per reflexionar-hi i debatre’n el futur. Els camins, les carreteres, el ferrocarril, els aeroports són on són per motius geogràfics, econòmics i polítics i també hi haurien de ser per atendre les necessitats de les persones que habiten aquest territori, però sempre és així? Quines dinàmiques generen en les poblacions, en els usuaris d’aquestes infraestructures? Des dels centres d’estudis participants s’han impulsat diferents estudis entorn al tema que posats en comú en el marc d’aquesta trobada serviran per a fer una aproximació a la situació actual i les conclusions podrien constituir la base per al present però sobretot per al futur.

Durant la trobada, a més de la presentació de projectes al voltant d’aquesta temàtica a càrrec d’entitats com el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant, Carrutxa, l’Institut d’Estudis Penedesencs o el Centre d’Estudis de la Conca de Barberà, entre d’altres, també inclourà la presentació del documental Desconnectats, de Toni Royo, Santi Valldepérez i Toni Balada, produït per Filmsnòmades, i dels projectes de la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner. La trobada es clourà amb un dinar i una visita guiada a l’Hospitalet de l’Infant.

error: Contingut Protegit !!