El CERAP serà la seu de la XI Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, dissabte 8 d’octubre de 2022. L’organització d’aquesta edició compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP). A més, la trobada compta amb el suport de l’Ajuntament de Riudoms, la Fundació Josep Irla i la Diputació de Tarragona.

L’onzena edició porta per títol «Comunicacions i infraestructures: història, evolució i actualitat». Els camins, les carreteres, els accessos i les infraestructures formen part de la història dels territoris ja que, en molts casos, són variables fonamentals per explicar les dinàmiques, les relacions socials, econòmiques i de veïnatge i també la situació actual. La seva planificació, la seva estructuració, o el seu abandonament són determinants en el desenvolupament territorial. En aquesta trobada ens proposem donar visibilitat a recerques que s’obre aquesta temàtica s’hagin generat els darrers anys i propiciar un debat entorn al moment actual.

La trobada començarà a les 9.30 hores amb el programa següent:

10.00: ponència «Els projectes de connexió ferroviària entre Reus i Riudoms», a càrrec de Carles Marti, del CERAP.

10.40: ponència «Infraestructures de comunicació i sistemes de mobilitat: incidència en el desenvolupament del territori», a càrrec de Josep M. Pinyol (Universitat Rovira i Virgili).

11.20: descans per esmorzar.

11.50: ponència «El transport terrestre de tracció animal al Camp de Tarragona en la primera meitat del segle XIX», a càrrec de Josep M. Grau (Centre d’Estudis de la Conca de Barberà).

12.10: ponència «Els torrencs i la construcció del ferrocarril», a càrrec de Lluís Català Massot (Centre d’Estudis Sinibald de Mas).

12.30: «El camí de Reus a Lleida al seu pas pel Priorat», a càrrec de Salvador Palomar (Carrutxa).

12.50: debat i torn de preguntes.

13.20: presentació dels projectes actuals de l’IRMU i la CCEPC.

La trobada es clourà amb un dinar al Restaurant L’Amagatall i una visita guiada posterior a la casa pairal d’Antoni Gaudí. Ja us podeu inscriure a la trobada i apuntar-vos al dinar enviant un correu electrònic a merce@irmu.org, o bé trucant al telèfon 977401757. En cas de quedar-vos a dinar, caldrà fer un ingrés de 25 € al compte: ES97 2100-0180-8302-0027-7863. Properament us informarem sobre el programa definitiu de la trobada.

error: Contingut Protegit !!