Presentació

«Festes de Barris de Riudoms 2019: Procés i vivències» és el treball amb què Laura Rodríguez va guanyar la modalitat de recull fotogràfic dels Premis Arnau de Palomar 2018, organitzats pel CERAP i l’Ajuntament de Riudoms. L’autora va presentar als premis aquest projecte, que va realitzar durant les festes de 2019.

 

 

La prèvia

«Aquestes imatges mostren els últims moments de nerviosisme i treball accelerat dels barris per tenir-ho tot a punt. Es manté el secret i la sorpresa, que serà revelada el diumenge a la desfilada de carrosses. Les portes es tanquen amb cura, ningú no ha de conèixer cap detall.»

 

El carrer

«Un dels elements més característics de la Festa de Barris és la convivència al carrer de diferents generacions que sopen, parlen, comparteixen, ballen. La vida al carrer i a les places ens identifica culturalment i ens redimensiona dins del paradigma mediterrani. Cada barri manté la seva idiosincràsia i diferència, però, a la vegada, es mostra acollidor i obert a la resta de la comunitat.»

La rauxa

«El matí de diumenge es pot resumir amb una paraula: rauxa. Riudoms es transforma i es transvesteix. La sorpresa es desvetlla, la festa embriaga, encara més, als participants. El confeti, la música, el lluïment i la vivència plena, atàvica, generen un còctel únic viscut amb tota la intensitat possible. Després de cremar la nit, encara queden forces per cremar el dia.»

 

 

Relleu futur

«La festa s’acaba. Lluny sona L’Americana Lleida. És el moment de la religiositat, de les ofrenes. De donar gràcies pel passat, pel present. De mirar a l’entorn, a la terra, al paisatge característic, al que ens arrela a un espai i a un temps: en definitiva, d’agrair els fruits i la vida. De fet, és un cicle que s’acaba per tornar a començar.»

 

 

error: Contingut Protegit !!